vineri, 1 martie 2013

Bitholder implementează SeniorERP și vizează creșterea cifrei de afaceri la 18 mil. EUR în 2013



Importatorul și distribuitorul de bitum rutier Bithloder va implementa sistemul ERP de la Senior Software. Managerii companiei au considerat necesară o soluție ERP de ultimă generație tehnologică pentru a-și susține planurile de dezvoltare pe termen lung și creșterea de 10% a cifrei de afaceri planificată pentru acest an.

Bitholder este importator și distribuitor de bitum rutier, înregistrând anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 17 milioane de euro. Managerii doreau în paralel creșterea productivității cu cea a cifrei de afaceri, de aceea au decis să implementeze un sistem ERP performant, specializat pe activitățile de distribuție și import, care să îi ajute să își îndeplinească obiectivele de creștere organică pe termen scurt, dar în același timp să se poată adapta la schimbările planificate pe termen lung.

“Noi am decis implementarea unui ERP încă de la începutul lui 2012. Ținând cont de creșterea rapidă a activității și diversificarea surselor de aprovizionare și livrare, am simțit nevoia unui software mai flexibil pentru nevoile companiei. Am ales SeniorERP pentru a anticipa cerințele viitoare, pentru a automatiza procesele operaționale și pentru îmbunătățirea raportării financiare." a declarat domnul Dumitru Turcanu, Manager Financiar Bitholder.

Relațiile solide avute anterior cu partenerii au avut o contribuție majoră la succesul prezent al companiei. Cu toate acestea, soluția de contabilitate aleasă inițial nu prezenta rapoartele complexe, modalitățile avansate de stabilire a politicilor comerciale sau transparența informațiilor oferite de sistemul SeniorERP, aspecte necesare pentru stabilirea unor parteneriate de succes.

Un factor important pentru conducerea Bitholder a fost posibilitatea de a urmări profitabilitatea activității desfășurate: rapoartele puse la dispoziție de sistemul ERP le vor permite să analizeze, printre altele, marja de profitabilitate pe tona de produs, vapor sau furnizor.

Cu SeniorERP vor putea urmări trasabilitatea loturilor și își vor putea analiza în detaliu veniturile și cheltuielile înregistrate. În funcție de aceste rezultate vor putea să gestioneze mai eficient resursele și să își susțină creșterea în cel mai sănătos mod. Astfel, compania va fi pregatită pentru diversificarea portofoliului de produse planificată pentru viitorul apropiat, sistemul ERP de la Senior Software fiind capabil să se dezvolte odată cu aceasta și să se adapteze cu ușurință la specificul afacerii.

Pentru mai multe detalii, accesați www.SeniorERP.ro


Sursa:  Agora.ro


Un comentariu: